Kinesiologi giver velvære og livsglæde

Hvad er kinesiologi?​

Kinesiologi er udviklet af kiropraktorer i USA i 1960'erne. De kombinerede vestens viden om nerver, organer og muskler med kinesernes viden om yin og yang, meridianer og akupunkturpunkter.

Siden er der udviklet flere grene af kinesiologien, bl.a. indlæringskinesiologi, stressfrigørelse og personlighedsmønstre.

Ved en kinesiologibehandling arbejdes der med at få energierne til at flyde frit i kroppens meridiansystem, så man fungerer bedst muligt og så kroppens selvhelbredende evner aktiveres. Derved genskabes balancen i krop, psyke og sjæl.

Meridianbaner er energibaner, der leverer energi til muskler og organer. Der er 14 hovedmeridianer, som hver er knyttet til et organ samt en eller flere muskler.

I kinesiologi bruger man muskeltests som feedback til at finde ud af, hvad der skal arbejdes med, hvad der stresser, og hvor der er ubalancer. Ved muskeltests holder man en arm eller et ben i en bestemt position. Behandleren trykker nu blidt på musklen og checker, om musklen låser eller giver efter.

Ved at bruge muskeltestning finder vi let ud af, hvad der skal arbejdes med, og der kommer kun det frem, som klienten er klar til at arbejde med.

Kinesiologi er et rigtig godt redskab til at arbejde med kroppen og psyken samtidig, så gammel stress kan fjernes helt ind på celleplan.

Du kan finde meget mere viden om kinesiologi på kinesiologiforeningens hjemmeside.

Hvordan foregår en kinesiologibehandling?

Hele behandlingen er et samarbejde mellem mig og klienten, hvor klienten selv arbejder med.

Vi starter oftest behandlingen med at lave et mål for, hvad klienten gerne vil opnå, og vi finder nogle sætninger, der fokuserer på det, der stresser i forbindelse med målet.

Derefter finder vi ud af, hvad der kommer ud af balance i kroppen, når klienten tænker på målet. Det gør vi ved muskeltests.

Der, hvor der ikke er balance, er der skabt blokeringer, der forhindrer energien i at flyde frit i meridianerne. Det giver for meget energi før blokeringen - det giver ofte smerter og spændte muskler - og for lidt energi efter blokeringen. Det giver svaghed, træthed, dårligt humør mm.

Blokeringerne fjernes ved at holde blødt på punkter, massere punkter, stryge meridianer, heale, arbejde med kost og kosttilskud, afstresse, arbejde med følelser, osv.

Jeg arbejder rigtig meget med følelser. Det gør behandlingen meget mere effektiv.

Herunder kan jeg teste tilbage i tid for at finde ud af, hvor problemerne stammer fra. Vi skal oftest tilbage til barndommen. Rigtig mange reaktionsmønstre er opstået som resultat af, hvad man har oplevet som barn. Det hænder også, at vi skal tilbage til tidligere liv.

Har man ikke fjernet følelsesmæssige blokeringer, vil de hurtigt lave ubalance i kroppen igen. Til hver meridian hører bestemte følelser, man kan arbejde med under behandlingen.

Når blokeringerne er fjernet, er kroppen kommet i balance. Derfor kaldes en behandling ofte for en afbalancering.

Vi slutter typisk med at lave et hjemmeprogram, der oftest består af sætninger, klienten skal arbejde med hjemme i nogle uger.​

Varighed

​Der er typisk brug for 1-8 afbalanceringer med et par måneders mellemrum afhængig af problemstillingen.

Hver behandling varer typisk 1,5 - 3 timer.

Kontakt Balanceklinikken

Skriv til Balanceklinikken og jeg vender tilbage til dig med et svar hurtigst muligt.

 
 
 
 
Nogle felter er ikke udfyldt korrekt

Balanceklinikken

Ved Åse Andersen

DK-kin​esiolog®RAB

Ferskenvænget 2, 5500 Middelfart

CVR: 25772148

Telefon: 21 48 84 92 / 64 41 84 92

E-mail: info@balanceklinikken.dk